הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קמח לבן
⅔ כוס סוכר
קורט מלח
50 מ"ל חלב
50 מ"ל ליקר בננה
½ כפית שמרים יבשים
50 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
ליצ'י טריים (שלמים ללא גרעין) או מקופסא מסוננים
אופן ההכנה
מחממים את החלב וממיסים בחלב את השמרים. משהים יחד למספר דקות. מנפים את הקמח, הסוכר והמלח לקערה גדולה. מוסיפים את החלב וטורפים יחד. מוסיפים את החמאה המומסת, הביצים והליקר תוך כדי הטריפה לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה (קוטר 26) משומנת ומקומחת ומשהים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מוסיפים את הליצ'י בצורה דקורטיבית על פני הבלילה (לא ללחוץ עליו, הוא ישקע לבד). מכניסים תנור שחומם ל-180 מעלות ואופים בין 35 דקות ל-40 דקות.
ניתן לזגג את פני המאפה בריבה מומסת. מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
