לא מזמן התקשרו חברים ושאלו אם אפשר לבוא. קודם כל - אמרתי כן. חיפשתי ולא מצאתי מה להגיש brלהם עם הקפה. brטלפון אחד לאמא, וכבר היה לי מתכון לעוגת שוקולד (ניתן להחליף בקקאו). br brעד שהם הגיעו מילא את הבית ריחה של עוגת שוקולד טריה וחמה. br brהיא נחטפה כולה תוך 15 דקות. לא יאומן !
|
|
|
|
לא מזמן התקשרו חברים ושאלו אם אפשר לבוא. קודם כל - אמרתי כן. חיפשתי ולא מצאתי מה להגיש brלהם עם הקפה. brטלפון אחד לאמא, וכבר היה לי מתכון לעוגת שוקולד (ניתן להחליף בקקאו). br brעד שהם הגיעו מילא את הבית ריחה של עוגת שוקולד טריה וחמה. br brהיא נחטפה כולה תוך 15 דקות. לא יאומן !
|
הוראות הכנה
מרכיבים
6 כפות מים
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו (או 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות)
1 חבילת מרגרינה
4 ביצים מופרדות
1 כוס קמח מרמולייט
1 אפיון
½ כוס נס-קפה מוכן (בלי חלב) או 3 כפות ליקר להרטבת העוגה, לפני שמורחים את הקרם.
אופן ההכנה
1. מבשלים עד רתיחה:
6 כפות מים
1 כוס סוכר
3 כפות קקאו
2. מסירים מהאש ומוסיפים את חבילת המרגרינה. מערבבים עד שנבלעת ברוטב השוקולד.
3. מוסיפים את החלמונים לתערובת, אחד אחד ומערבבים במטרפת יד עד שכל חלמון נבלע בתערובת.
4. "מורידים" כוס אחת מתערובת השוקולד (לציפוי).
5. במעבד מזון (עם מקצפה) או מקצפה ידנית, מקציפים את החלבונים.
6. מוסיפים את רוטב השוקולד לתערובת החלבונים.
7. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה (אני מוסיפה את הכל תוך ערבוב מתמיד של מעבד המזון).
8. משמנים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ואופים 15-20 דקות בחום בינוני 180°C .
9. מוציאים את העוגה, מרטיבים עם הקפה/ליקר.
10. מורחים את הציפוי (זה ש"הורדתם" מרוטב השוקולד) ומגישים.
מגיש:
מקור: CeliacAbuela
שתף את המתכון
