חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גביניות בטעם מיוחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גביניות טעימות, לכל מטרה ובמיוחד לחג שבועות קרב ובא. br
גביניות בטעם מיוחד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גביניות טעימות, לכל מטרה ובמיוחד לחג שבועות קרב ובא. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½4-כוסות קמח
50-גרם שמרית
200-גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1-ביצה שלמה
2-חלמונים
¼-כוס סוכר
קורט-מלח
1-גביע אשל
מלית:
1-גביע שמנת חמוצה
500-גבינה לבנה(9% או 5%)
2-חלבונים
4-כפות פודינג וניל
½-כוס סוכר
1-כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
100-גרם צימוקים(לא חובה)
1-ביצה טרופה למריחה
סירופ:
½-כוס סוכר
½-כוס מים רותחים
4-כפות תמצית וניל
1-כף מיץ סחוט טרי מלימון
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-170°C .
מכניסים לקערת המערבל את כל חומרי הבצק מלבד האשל ומתחילים ללוש בצק.
מוסיפים בהדררגה את האשל וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך ולא דביק.
מכסים במגבת ומשהים במקרר -3- שעות.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד הצימוקים ומחלקים לשניים.
מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק בנפרד לעובי של 1ס"מ.
מורחים מלית על הבצק, מפזרים צימוקים ומגלגלים לרולדה.
פורסים לפרוסות בעובי של 1ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של 5ס"מ אחת מהשניה.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כחצי שעה.
אופים בתנור מחומם ( 170°C) כ 20 דקות עד שמקבלים צבע חום זהוב.
מערבבים יחד את כל חומרי הסירופ, מניחים 10 דקות ואז מברישים את הגביניות.
בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: חברה
שתף את המתכון