הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג קמח
4-ביצים
50-גרם שמרית
קורט-מלח
6-כפות שמן סויה
¾-כוס סוכר
1-כוס מים פושרים
400-גרם מרגרינה רכה(אפשר חמאה)
סירופ:
1-כוס סוכר
½-כוס מים
1-כפית תמצית רום
4-כפות תמצית וניל
½-כפית קפה נמס
ביצה טרופה להברשה
50-גרם שמשום
אופן ההכנה
בקערת מערבל לטרוף ביצים עם הסוכר והמלח.
להוסיף מים,שמן,חצי מכמות הקמח ומעל לפזר את השמרית.
להתחיל ללוש בצק ותוך כדי להוסיף את הקמח הנותר.
להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך,חלק וגמיש.
לכסות במגבת ולהניח שעה להתפחה.
לקמח משטח עבודה,לחלק את הבצק ל-4-חלקים ולרדד כל חלק בנפרד לעובי של 1ס"מ.
למרוח על שליש משטח הבצק 100-גרם מרגרינה(חמאה)ולקפל מהחלק הנקי לשלוש.
להניח במגש,לכסות בניילון ולשמור במקרר לשעתיים.
כעבור שעתיים לרדד שוב את הבצק,לקפל ולשמור במקרר עוד שעתיים.
בשלב הזה הבצק כבר מוכן לאפיה,לרדד שוב כל חלק בנפרד לעובי של-1/2ס"מ ולחתוך בעזרת
סכין משולשים גדולים(אני חותכת ל-8 משולשים כל חלק של בצק).
לגלגל מחלק רחב לכיוון חלק הצר ולהניח את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק של-10 ס"מ אחד מהשני,למרוח בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.
להניח להתפחה חצי שעה ולאפות בתנור מחומם ל 180°C כ-20 דקות עד שהם מקבלים צבע חום בהיר.
לסירופ: להרתיח מים עם הסוכר,להסיר מהאש ולהוסיף את שאר מצרכי הסירופ,לערבב היטב.
להוציא את הקרואסונים מהתנור ולהבריש אותם בסירופ בעודם חמים.
הערה:אפשר למלא בשוקולד מריר קצוץ גס או בממרח שוקולד.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
