הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה מגוררים גס
2 בצלים בינונים מגוררים גס
3 ביצים טרופות
2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות חמאה מומסת
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה ל- 200°C .
שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת מערבבים עם מלח ומשהים 5 דקות כדי שיגירו
נוזלים.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה עם הבצל, הביצים, הפטרוזיליה, הפלפל והחמאה.
מעבירים לתבנית משומנת היטב ומברישים את פני הפשטידה עם שמן הזית.
אופים בתנור ( 200° ) 30-40 דקות, או עד שקיסם שנינעץ בפשיטידה
יוצא נקי ופני הפשטידה שחומים ופריכים.
מגישים עם סלט ירקות טרי.
מגיש:
מקור: עיצוב פלוס מרץ 2005
שתף את המתכון
