הוראות הכנה
מרכיבים
2 לימונים בשלים בינוניים
6 כרעי עוף חצויות עם העור שלם ללא קרעים
1 צרור טימין טרי
1 צרור רוזמרין טרי
3-4 ראשי שום
2/3 כוס שמן זית
2/3 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום גבוה 200°C .
פורסים את הלימון לפרוסות בעובי בינוני, קוצצים את הטימין לקטעים של 3-4 ס"מ, מסירים את עלי הרוזמרין מהגבעול
מרימים בעדינות את העור של חלקי העוף ותוחבים ברווחים בזהירות את פרוסות הלימון גבעולי
הטימין ועלי הרוזמרין
מסירים את החלק העליון של ראשי השום ומסירים את הקליפות החיצוניות.
מסדרים את העוף ואת ראשי השום בתבנית יוצקים מעל את שמן הזית ומסדרים את פרוסות הלימון הנותרות על חלקי העוף.
זורים מלח ופלפל שחור מפזרים את יתרת הטימין והרוזמרין ויוצקים לתבנית את היין
צולים 10 דקות עד שחלקי העוף מזהיבים קלות והנוזלים מתאדים מעט, מכסים ברדיד אלומיניום
מנמיכים את חום התנור ל-180°C וצולים עוד 30-40 דקות
מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 5 דקות עד שהעוף צלוי ופריך
מגיש:
מקור: לאשה
שתף את המתכון
