חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת ברוקולי-גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל ומהיר להכנת פשטידת בריאה ודלת קלוריות למדי brמברוקולי וגזר מועשרת בגבינות וביוגורט
פשטידת ברוקולי-גזר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל ומהיר להכנת פשטידת בריאה ודלת קלוריות למדי brמברוקולי וגזר מועשרת בגבינות וביוגורט
הוראות הכנה
מרכיבים
שקית ברוקולי קפוא
רבע שקית גזר גמדי קפוא
4 ביצים
שלושה רבעים כוס קמח רגיל או מלא
כ-3 כפות אבקת מרק פטריות או בצל לפי הטעם
כמה גבעולי פטרוזיליה (אפשרות) (כרבע חבילה)
1 בצל (אפשרי) + 2-3 שיני שום
1 יוגורט דל שומן או אחר
שאריות גבינות (לחפש גבינות במקרר כמו קוטג' או לבנה, רצוי דלות שומן ) בכמות של
1 גביע לערך
כ-50 גרם גבינת קצ'קבל או צפתית או בולגרית או פטה - אפשר להעלות את הכמות ולערבב
יותר מיני גבינות
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני ( 180°C ).
להפשיר את הירקות הקפואים במיקרו ולאדות ללא כל תוספת עד לידי בישול קל.
להעביר למעבד מזון ולטחון למשך כמה שניות בלבד כדי שיהיה גרוס באופן גס
במיוחד הגזר.
את הבצל אפשר לגרר או לגרוס גם כן במעבד המזון ביחד עם עלי הפטרוזיליה ושיני שום.
כדאי להפריש החוצה נוזלים מיותרים.
לערבב את כל החומרים (לאחר שהירקות התקררו קצת) ולהכניס לתבנית משומנת עם דפנות, רצוי פיירקס, אפשר לחלק גם לתבניות אלומיניום קטנות יותר (כמו של "אנגליש קייק" או אחרות)
שעליה ניתן לפזר פירורי לחם או לאפות בתבנית עם נייר אפיה.
אפשר לחתוך פרוסות פטריות ולפזרן על התערובת, או לפזר פירורי לחם עם אגוזי מלך גרוסים גס או גם וגם. לאפות כחצי שעה או יותר בהתאם לתנור בחום בינוני. אפשר אם רוצים לפזר גבינת ק'צקבל גם על התערובת למראה מוקרם יותר.
אם התערובת משחימה מדי מבחוץ ויש יותר מדי נוזלים, כדאי לכסות בנייר אלומיניום הפוך לחמש עשר דקות. בסוף מקבלים פשטידה גדולה, בריאה וטעימה שנראית טוב כשמגישים כי הכתום של הגזר מנקד יפה את הירוק של הברוקולי
מגיש: אדוהשבא
מקור: אישי
שתף את המתכון