הוראות הכנה
מרכיבים
שקית ברוקולי קפוא
רבע שקית גזר גמדי קפוא
4 ביצים
שלושה רבעים כוס קמח רגיל או מלא
כ-3 כפות אבקת מרק פטריות או בצל לפי הטעם
כמה גבעולי פטרוזיליה (אפשרות) (כרבע חבילה)
1 בצל (אפשרי) + 2-3 שיני שום
1 יוגורט דל שומן או אחר
שאריות גבינות (לחפש גבינות במקרר כמו קוטג' או לבנה, רצוי דלות שומן ) בכמות של
1 גביע לערך
כ-50 גרם גבינת קצ'קבל או צפתית או בולגרית או פטה - אפשר להעלות את הכמות ולערבב
יותר מיני גבינות
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני ( 180°C ).
להפשיר את הירקות הקפואים במיקרו ולאדות ללא כל תוספת עד לידי בישול קל.
להעביר למעבד מזון ולטחון למשך כמה שניות בלבד כדי שיהיה גרוס באופן גס
במיוחד הגזר.
את הבצל אפשר לגרר או לגרוס גם כן במעבד המזון ביחד עם עלי הפטרוזיליה ושיני שום.
כדאי להפריש החוצה נוזלים מיותרים.
לערבב את כל החומרים (לאחר שהירקות התקררו קצת) ולהכניס לתבנית משומנת עם דפנות, רצוי פיירקס, אפשר לחלק גם לתבניות אלומיניום קטנות יותר (כמו של "אנגליש קייק" או אחרות)
שעליה ניתן לפזר פירורי לחם או לאפות בתבנית עם נייר אפיה.
אפשר לחתוך פרוסות פטריות ולפזרן על התערובת, או לפזר פירורי לחם עם אגוזי מלך גרוסים גס או גם וגם. לאפות כחצי שעה או יותר בהתאם לתנור בחום בינוני. אפשר אם רוצים לפזר גבינת ק'צקבל גם על התערובת למראה מוקרם יותר.
אם התערובת משחימה מדי מבחוץ ויש יותר מדי נוזלים, כדאי לכסות בנייר אלומיניום הפוך לחמש עשר דקות. בסוף מקבלים פשטידה גדולה, בריאה וטעימה שנראית טוב כשמגישים כי הכתום של הגזר מנקד יפה את הירוק של הברוקולי
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
