הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר טחון - צוואר
1 חבילת עלי מנגולד
300 גרם חומוס מושרה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
½ כוס פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
3 שיני שום קצוצים גס
מלח
2 כפיות בהרט
1/3 כוס שמן
1 כף אבקת מרק
2 כוסות מים
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצלים עד שיזהיבו.
2. לקחת חצי מכמות הבצל המטוגן ולהוסיף לבשר הטחון.
3. להוסיף לבצל המטוגן שבסיר את השום הקצוץ ולטגן עד שיזהיב.
4. לחתוך ולזרוק את העורק המרכזי הלבן של עלי המנגולד. לחתוך גס
את העלים הירוקים ולהוסיף לסיר.
5. לכסות הסיר ולטגן 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
6. להוסיף לבשר 1 כפית בהרט, מלח , שום כתוש, פירורי לחם וחצי
כוס מים קרים. לערבב וללוש לקבלת עיסה אחידה.
7. להוסיף לסיר את החומוס ו - 1 כפית בהרט לערבב ולכסות הסיר
לבשל ½ דקה.
8. להוסיף מים, מלח ואבקת מרק. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
9. להרטיב את הידיים ולקחת בשר בכמות של כף ולגלגל כדורים
ולהכניס לתוך הסיר הרותח על אש גבוהה.
10. להנמיך את האש ולבשל שעתיים. לערבב מידי פעם וגם לבדוק
אם יש מספיק מים.
11. להגיש חם על אורז לבן.
מגיש:
מקור: ארץ ישראלי
שתף את המתכון
