הוראות הכנה
מרכיבים
2/3 כוס עדשים אדומות
1 חבילה פסטה קונכיות
3 בצלים ירוקים
3 שיני שום
שמן לטיגון
2 כפות רוטב סויה קיקומן
1 כף דבש או סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1 כפית אבקת מרק פרווה
1/2 כפית זנגביל טחון או 2 ס"מ טרי וקצוץ דק
1/4 כפית כמון
פלפל שחור
מלח
מים
אופן ההכנה
1. לבשל את העדשים עד שיתככו אך לא יתפוררו. לסנן ולקרר. לשמור את מי הבישול.
2. לחתוך את הבצל הירוק לחתיכות באורך של 4 אצבעות ולטגן במחבת.
3. לקצוץ בינוני את השום ולהוסיף לבצל ברגע שהיזהיב. לטגן עד ליזהיב.
4. להוסיף למחבת את כל שאר המרכיבים למעט מים ועדשים ולבשלדקה שתיים.
5. להוסיף את העדשים ולבשל על אש בינונית כ - 5 דקות. להוסיף את מי בישול
העדשים ולהמשיך לבשל עוד שתי דקות. צריך להתקבל רוטב זורם בקלות, אם סמיך
מידי יש להוסיף מים.
6. לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. לסנן.
7. להניח בצלחת כמות פסטה רצויה ולצקת מעליה כמות נדיבה של רוטב.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
