הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
¾ כוס מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
½ כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
½1 כוסות סוכר
לקרם התפוזים:
2 חלמונים
4 כפות סוכר
2 כפיות קמח
1 תפוז, קליפה ומיץ
1 שמנת מתוקה מוקצפת+1 כף סוכר
תבנית 26 ס"מ , משומנת.
אופן ההכנה
לטרוף במיקסר, במהירות גבוהה חלמונים וסוכר, לבלילה תפוחה ובהירה.
להנמיך מהירות, להוסיף שמן בהדרגה.
להוסיף את שאר החמרים.
להקציף חלבונים לקצב יציב ולקפל בעדינות לתערובת.
לצקת לתבנית משומנת, לאפות ב- 180°C כ-45 דקות.
הקרם:
בסיר קטן לערבב חלמונים, קמח וסוכר. להדליק אש, ולהוסיף תוך בחישה את המיץ והקליפה.
לבשל על אש נמוכה תוך בחישה עד שמסמיך לצנן, ולהוסיף בעדינות לשמנת המוקצפת.
חוצים את העוגה הקרה לשנים, מורחים חלק מהקרם , מכסים בחצי השני, מורחים את כל העוגה מסביב.
בתאבון!
מגיש:
מקור: חנה שאולוב
שתף את המתכון
