הוראות הכנה
מרכיבים
לכ-30 טרפלס:
¾ שמנת לקצפת
160 גרם שוקולד מריר
2 כפות ברנדי
קקאו לציפוי הטרפלס
לבסיס:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
למלית:
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים
½1 כוס חלב
200 גרם שוקולד לבן
2 שמנת לקצפת
1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%
¾ כוס סוכר
תבנית עגולה
אופן ההכנה
הכנת הטרפלס:
מחחמים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה, אך לא להרתיח.
מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
מערבבים עד שימס לחלוטין ומוסיפים את הברנדי.
מקררים את התערובת במקרר למספר שעות עד שניתן יהיה ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים ומגלגלים בקקאו.
הכנת הבסיס:
מעבדים את כל רכיבי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק.
צרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר.
מרדדים ומשטחים בתחתית התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות ומצננים.
הכנת המלית:
מערבבים את הג'לטין עם המים.
מחממים את החלב, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים.
ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול, או במיקרו, ומוסיפים לחלב החם.
מקציפים את השמנת עם הסוכר, ומוסיפים לפי הסדר את הגבינה, תערובת השוקולד הלבן, ולבסוף גם את הג'לטין המומס.
הרכבת העוגה:
על הבסיס האפוי מפזרים מחצית מכדורי הטרפלס.
יוצקים מעליהם מחצית מכמות המלית ומקפיאים למשך 30 דקות.
את המלית שנותרה משאירים בטמפרטורת החדר ומערבבים מדי פעם.
יוצקים את יתרת המלית ומקררים לפחות 6 שעות נוספות במקרר.
מפזרים מעל את יתרת כדורי הטרפלס.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: ארז קומורובסקי
שתף את המתכון
