הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס מים
100 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
½ כוס עשבי תיבול - שמיר פטרוזיליה, עירית, טימין
3 ביצים
שמן לטיגון עמוק
פתיתי גבינת פרמזן להגשה.
אופן ההכנה
בסיר בינוני מבשלים את המים והחמאה, עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים בבת אחת את הקמח והגבינות ומבשלים תוך כדי בחישה עד שנוצר כדור בצק הנפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש.
מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את עשבי התיבול ובוחשים.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, בוחשים ומקררים כשעה.
מחממים את השמן לטיגון, לוקחים מעט מהתערובת בעזרת כפית רטובה ומטגנים.
מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מסדרים בצלחת הגשה, בוזקים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
