הוראות הכנה
מרכיבים
מרק תותים:
1 ק"ג תותים טריים
200 גר' סוכר
1 מקל וניל
½ ראש ג'ינג'יר קצוץ
½ ליטר מים
קרם גבינה:
1 ק"ג גבינה 5%
3 חלמונים
3 ביצים
250 מל' חלב
חצי כוס יין לבן
200 גר' סוכר
גרידת לימון מחצי לימון
*45 גר' ג'לטין
250 מל' מים פושרים
1 ליטר שמנת מתוקה
50 גר' סוכר
20 יח' פררו רושה חתוכים לשניים
אופן ההכנה
אופן הכנת מרק התותים:
מנחים הכול ביחד בסיר, מבשלים עד לרתיחה, ומורידים מן האש.
אופן הכנת קרם הגבינה:
1. מקציפים במיקסר את החלמונים והביצים עם 200 גרם הסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את הגבינה, החלב, גרידת לימון והיין הלבן. מניחים בצד.
3. בכלי נפרד מערבבים את המים הפושרים עם הג'לטין עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. מוסיפים את הג'לטין למסת הגבינה ומערבבים היטב.
4. מקציפים את השמנת ביחד עם 50 גרם הסוכר. מקפלים את הגבינה לתוך השמנת.
5. מקררים למשך 12 שעות.
6. בכוס יפה יוצקים מן המרק. מעליו יוצקים את הקרם גבינה ודוחפים פנימה 4 חצאים של פררו רושה (לכל כוס).
7. מקררים 12 שעות ומגישים.
מגיש:
מקור: המתכון באדיבות שף גיא רודובסקי, שף, מלון רימונים נפטון אילת החדש(תמונה: יח``צ)
שתף את המתכון
