הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם כתף או שריר או צלעות או צוואר חתוך 2.5x2.5ס"מ.
2 בצלים גדולים פרוסים
2 שיני שום קצוצות
מעט שמן לטיגון הבצל והשום
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים גס.
2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות גס.
½2 כוסות מרק עוף
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
שמן לטיגון עמוק
פטרוזיליה
צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1.מחממים בסיר 4 כפות שמן מוסיפים בצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים שום ומטגנים קלות כדקה נוספת.מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים.
2. מוסיפים לסיר את מרק העוף,מביאים לרתיחה ומתבלים.מנמיכים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים עד לריכוך הבשר כשעתיים.
3.בזמן הבישול,מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות עד להזהבה.מספיגים בנייר סופג.
4. בתום השעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר הבשר,טועמים ומשלימים טעמים. מבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה נוספת.
5. למשקיעים: בסיר נקי מסדרים שכבת תפוחי אדמה מטוגנים,בשר ובצל ושוב תפוחי אדמה,בשר ולבסוף את הבטטה.
6. את נוזלי בישול הבשר מוסיפים לסיר.מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
7. בסיום מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
מגיש:
מקור: אדום אדום
שתף את המתכון
