הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם בשר הודו
2 כפות שמן קנולה
2 ליטר מים רותחים
1 כף מלח
מעט פלפל לבן טחון
2 בצלים קטנים
2 גבעולי סלרי קצוצים גס
2 גזרים פרוסים דק
150 גרם שעועית ירוקה חתוכה גס
150 גרם גרגרי אפונה ירוקה
150 גרם פרחי כרובית
צרור קטן של גבעולי פטרוזיליה קשורים
1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה
שוטפים את נתחי ההודו ומייבשים במגבות נייר. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הנתחים להזהבה. מוסיפים את המים ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצלים והסלרי ומכסים את הסיר חלקית. מעבירים לאש בינונית ומבשלים כשעה תוך קיפוי הקצף מעת לעת.
מסננים את המרק ומחזירים אותו לסיר. מוסיפים את הגזר, האפונה, השעועית והכרבית ומשים כרבע שעה. חותכים את נתחי ההודו לפיסות בגודל ביס ומחזירים למרק. מוסיפים את צרור הפטרוזיליה. מתבלים, לפי הצורך, במלח, פלפל לבן ורוטב סויה ומחממים.
מרחיקים את הפטרוזיליה ומגישים.
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
