הוראות הכנה
מרכיבים
450 גר' שעועית לבנה לאחר שריית לילה שטופה ומיובשת
3 בצלים קצוצים
רבע כוס שמן זית טוב
2 שיני שום קצוצות
ענף רוזמרין טרי גדול
ליטר ציר מרק ירקות/עוף
עלה דפנה
מלח גרוס
פלפל גרוס
אופן ההכנה
בסיר גדול מטגנים על אש בינונית/נמוכה את הבצל בשמן עד לשקיפות (10-15 דקות).
מוסיפים את השום ומכסים את הסיר לעוד 3 דקות בערך.
מוסיפים את השעועית, הרוזמרין, ציר המרק, ועלה הדפנה.
מכסים, מביאים לרתיחה, ומניחים להתבשל על אש קטנה כ- 40 דקות, עד שהשעועית רכה מאד.
מוצאים את ענף הרוזמרין ועלה הדפנה.
מעבירם את תוכן הסיר לקערת מעבד המזון , משאירים מעט פולים שלמים בצד לקישוט. טוחנים בפולסים עם סכין המתכת.
מחזירים לסיר, ממליחים ומפלפלים.
מגיש:
מקור: הרוזנת היחפה (https://www.barefootcontessa.com/recipes/6.html)
שתף את המתכון
