חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה נימוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אבי הוא אופה מדהים, ומאגר ידע בלתי נדלה (ראו התמונה שהוא צרף למתכון). לא טעמתי את מעשה ידיו, אבל כל מתכון שלו - מלמליאן. brעוגת הגבינה הזו, קלה להכנה, לא דחוסה, לא מתוקה להחליא. brבקיצור, קוצרת הצלחה. brוכה אמר אבי:
עוגת גבינה נימוחה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אבי הוא אופה מדהים, ומאגר ידע בלתי נדלה (ראו התמונה שהוא צרף למתכון). לא טעמתי את מעשה ידיו, אבל כל מתכון שלו - מלמליאן. brעוגת הגבינה הזו, קלה להכנה, לא דחוסה, לא מתוקה להחליא. brבקיצור, קוצרת הצלחה. brוכה אמר אבי:
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר` גבינת שמנת מסוג "סימפוניה" 3%
500 גר` גבינה 9% מסוננת (או גבינה כחושה)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 גר` סוכר (1/2 כוס)
5 חלמונים (מס` 1)
50 גר` קורנפלור (5 כפות)
1 כפית תמצית וניל טובה
5 חלבונים (מס` 1)
65 גר` סוכר (1/3 כוס)
אופן ההכנה
· מניחים נייר אפיה משומן בתחתית תבנית 24 עם תחתית נשלפת, לגזור נייר אפיה בגובה דפנות התבנית ועוד 3 ס"מ, לשמן משני הצדדים ולהניח בהיקף הפנימי של התבנית לתמיכה בעוגה בזמן האפיה (העוגה תופחת מאד באפיה).
· רצוי להניח את התבנית על רדיד אלומיניום ולקפל את שולי הרדיד על דפנות התבנית מבחוץ להגנה במקרה של הגרת נוזלים לתנור.
· מערבבים היטב בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, 1/2 כוס הסוכר, החלמונים, הקורנפלור ותמצית הוניל.
· מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה ומקפלים לתערובת הגבינה.
· יוצקים לתבנית.
· אופים בשלב האמצעי כ-10 דקות בתנור שחומם ל- 180°C עד להשחמה קלה בלבד, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה ולעומק 2 ס"מ, מנמיכים
לחום 160°C ואופים כ-50 דקות, אם קרום העוגה משחים מאד מניחים רדיד אלומיניום מעל.
· מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט והתנור כבוי כ-20 דקות.
· מוציאים ומצננים בתבנית על רשת צינון מלא, העוגה תצנח לגובה מעט מעל הגובה המקורי אבל תהיה אוורירית, עדינה ובמרקם מוס. שומרים במקרר לאחר צינון מלא.
לציפוי (לא חובה):
מערבבים בקערה קטנה 2 מיכלי שמנת חמוצה עם 4 כפות אבקת סוכר מנופה וכמה טיפות תמצית וניל, יוצקים על העוגה לאחר שצנחה והתיישרה ומחזירים לתנור שעדיין חם עד לצינון.
מגיש: גן-עדן
מקור: אבי המדהים, מכאן:https://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=981646
שתף את המתכון