הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לעוגה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה עדין
1/2 כוס קמח ת"א
1 כף לימון מגוררת
לסירופ ברנדי: 1/2 כוס סוכר, 1/3 כוס מים, 1/4 כוס ברנדי
לקצפת: 2 מכלים שמנת מתוקה, 4 כפות סוכר, 200 ג' ריבת חלב
תבנית קפיצית 26
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. קציפים חלבונים עם סוכר לקצב יציב, מוסיפים החלמונים ומערבבים קלות. מוסיפים שמן, קמחים, קליפת לימון ומערבבים לבלילה אחת.
2. יוצקים לתבנית ואופים 30 דק' עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.
3. לסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים 2 דק', מסירים מהאש, מוסיפים ברנדי ומצננים.
4. הרכבה: מקציפים שמנת עם סוכר. חוצים העוגה לרוחבה. יוצקים על חצי סירופ ומורחים ריבת חלב. מורחים מעל הריבה שליש מהקצפת. שמים מעל את מחצית העוגה ומורחים את יתרת הקצפת.. אפשר לעטר באגוזי לוז.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
