הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בגודל 33X 27 ס"מ :
4 ביצים
1 כוס חלב
300 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
3/4 כוס קקאו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
הכנת העוגה:
1. טורפים ביצים עם חלב, חמאה מומסת ותמצית וניל
2. מנפים קמח עם אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח בקערה נפרדת, מוסיפים סוכר ומערבבים.
3. יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את תערובת הביצים.
4. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
5. מערבבים מים רותחים וקקאו לקבלת שוקו חלק ללא גושים
6. מוסיפים את השוקו הרותח לתערובת וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
7. יוצקים מיד את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 40-45 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
מגיש:
מקור: ששת מתוקים
שתף את המתכון
