הוראות הכנה
מרכיבים
תלוי, אם זו משפחה גדולה כמו שלנו (11 נפשות) אז את יש להכפיל את כמויות הירקות.
ואם זה לזוג או ל-4 אנשים. אז הכמות הבאה תספיק.
3 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
1 עגבניה שטופה חתוכה לריבועים
1 קישוא מקולף חתוך לריבועים
1 מלפפון חתוך לעגולים
רבע עד חצי ראש כרוב חתוך לרצועות
פלפלים בכל מיני צבעים, פלפל אחד מכל צבע חתוך לקוביות
גזר חתוך לגפרורים דקיקים
תפו''א חתוך לקוביות
1-2 שוקי עוף חתוכים ל- 2 או ל- 4 (תלוי לפי מספר הסועדים, אם יש יותר חותכים את העוף ליותר חלקים)
אפשר גם כנפיים.
מרק עוף לפי הטעם
מים- ליטר וקצת
קוסקוס
**מומלץ לבשל את הירקות בסיר כבד (קאזאן)**
אופן ההכנה
שמים סיר עם מים ו3 כפות מרק עוף, את הבצל הקצוץ , לחתוך את הירקות לקוביות ולהוסיף למים, לשטוף את העוף ולהוסיף לסיר.
ומכינים את הקוסוקס לפי הוראות היצרן.
אני לוקחת קוסקוס של אוסם ומכינה אותו ללא בישול, ככה הוא יוצא אחד אחד ונורא טעים.
הוראות ההכנה של הקוסקוס ללא בישול ע''ג האריזה.
ועכשיו לירקות שלנו...
אחרי שזרקתם הכל לסיר, שמים על הגז ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות והעוף מוכנים (אתם תוכלו כבר לראות ולהרגיש את זה).
אם אתם רואים שהמים מתחילים להתאדות, ניתן להוסיף כל פעם קצת.
והאבקה- תטעמו ותוסיפו לטעמכם. אין צורך בתיבול נוסף, מבטיחה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: בית
שתף את המתכון
