הוראות הכנה
מרכיבים
קופסה וחצי של גבינה למלית בלינצ'ס של השף הלבן או של אסם (לא זוכרת)
2-4 כוסות חלב
2-4 כוסות קמח
מעט סוכר
חופן צימוקים שטופים
מעט מים למקרה של צמיגיות יתר
1-3 ביצים
שמן לטיגון
חמאה לטיגון
ורוטב תותים או ריבה כלשהי להגשה.
אופן ההכנה
בקערה: חלב וביצים, מערבבים. מוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים עם מיקסר עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מחממים במחבת (עדיף טפלון) שמן לטיגון, עד לרתיחה קלה ואז שופכים את השמן החם לקערה עם העיסה (כן!! קראתם נכון), מערבבים ביחד היטב, לוקחים כף עמוקה כזו של מרקים ושופכים על המחבת, מפזרים בכל המחבת כמות שווה, מחכים כ-2 דקות והופכים את הבלינצ'ס,מטגנים 2 דקות ומוציאים, ככה את כל שאר העיסה.
אחרי שכל הבלינצ'ס מטוגנים, לוקחים כמות נדיבה של המלית ושמים באמצע הבלינצ'ס, עוטפים יפה ומניחים בצד.
בינתיים, מחממים חמאה במחבת, מחכים עד שתימס עד הסוף ושמים כל פעם כמות של בלינצ'ס על כל המחבת.
מומלץ להגיש עם תיכות פרי קר,גלידה ורוטב תותים או ריבה נוזלית.
בתאבון.
מגיש:
מקור: בית
שתף את המתכון
