הוראות הכנה
מרכיבים
4 זוקיני (כ-700 גרם) מגוררים גס
5-6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
250 גרם גבינת פטה
צרור קטן של פרטוזיליה טריה, קצוצה
צרור קטן של נענע טרייה, קצוצה, ועוד קצת לזרייה בסוף
1 כף נענע יבשה
1 כפית פפריקה
1 ספל מחוק קמח רגיל
מלח ופלפל
3 ביצים, טרופות
שמן זית לטיגון
לקישוט:
3-4 ליים + מעט מיץ ליים סחוט
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
אופן ההכנה
את הזוקיני המגוררים מפזרים על מגבת מטבח, ומניחים כ-20 דקות לייבוש הנוזלים מהירק.
שמים את הבצלים הקצוצים בקערה ומפוררים פנימה את הפטה. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות, יחד עם הנענע היבשה והפפריקה. מוסיפים את הקמח,ומתבלים היטב במלח ובפלפל. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות ומערבבים היטב, לא להיבהל: התערובת תהיה גושית ודביקה - זה בסדר! אחר כך מוסיפים את הזוקיני המגוררים וממשיכים לערבב היטב.
מחממים כמה כפות שמן במחבת גדולה, ומכניסים כפית גדושה של התערובת לשמן החם, תוך השטחתה בחלקה האחורי של הכף. מטגנים לביבות קטנות אלה במשך 2 דקות בכל צד, עד שהן מזהיבות.
להגשה: חותכים את הליים לפלחים ומסדרים אותם בשולי הצלחות כאשר במרכז שמים 2-3 קציצות ומפזרים עוד קצת נענע קצוצה מעל ומסיימים בהזלפת מיץ ליים.
מגיש:
מקור: נייג'לה לוסון
שתף את המתכון
