הוראות הכנה
מרכיבים
10 שוקי עוף ("פולקע") או חלקי עוף שונים (הכל בהתאם לטעם ולרצון)
1 כף אבקת מרק
5 כוסות מים
למשרה:
1 כפית חרדל
¼ כפית אבקת מרק בשר או לחילופין ניתן להשתמש ב- ½ טבליה של ,תיבולית "ניחוח צלי" של קנור מומסת במעט מים חמים או ב- ½ כף של "ציר בקר" של קנור מומס במעט מים או ½ כף של "ציר בקר" של קנור מומס במעט מים חמים
3 כפות מיונז
¼ כפית גריל עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
לציפוי:
3 כוסות קורנפלקס מרוסק גס
2 כפות זרעוני שומשום (לא חובה!)
1 כף פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה
בסיר שמים את חלקי העוף יחד עם אבקת המרק והמים ומביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות ומכבים את האש, מסננים מהנוזלים ומניחים לצינון מוחלט. לאחר מכן מסירים את העור.
בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה מכניסים לתוך הקערה את החלקי העוף ומערבבים בצורה כזו שכל חלקי העוף יצופו בחומרי המשרה ומניחים את הכל יחד לשעה וחצי השרייה (בימים חמים ניתן להשרות את הכל במקרר וכמובן זמן ההשרייה פשוט מתקצר לשעה).
בקערה נפרדת ועמוקה מערבבים את הקורנפלקס יחד עם זרעוני השומשום והפטרוזיליה. מוציאים את חלקי העוף מין המשרה וטובלים כל חלק בתערובת הקורנפלקס עד שהכל מכוסה לחלוטין ומניחים בשכבה אחת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- שעה וחצי, לאחר מכן מורדים את כיסוי האלומיניום וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב ופריכות.
מגיש:
מקור: חברה+שינויים שלי
שתף את המתכון
