הוראות הכנה
מרכיבים
15 משמשים יבשים (אפשר גם פרי טרי,זו העונה)
1 כף שמן
1 כף מרגרינה
1 בצל גדול,חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
1 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 3X3 ס"מ
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לטעם
מלח
אופן ההכנה
משרים את המשמש ב-3/4 כוס מים קרים,למשך שעה.
מחממים את השמן והמרגרינה. מטגנים ומזהיבים בשומן את קוביות הבצל.
מוסיפים את הגזר, בוחשים, מכסים את הסיר ומאדים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ובוחשים.
מוסיפים את המישמש השרוי, עם המים. מבשלים על להבה נמוכה, עד שהירקות מתרככים והנוזלים מתאדים. בזמן הבישול יש לנענע את הסיר מדי פעם.
אם משתמשים בפרי טרי יש להוסיף לתבשיל מעט מים וקצת סוכר.
מגיש:
מקור: תנובה
שתף את המתכון
