הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם קמח מלא
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי גלוטן
כפית וחצי מלח
כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
גביע יוגורט (לא חובה)
חופן אורגנו יבש או טרי מהגינה
מים לפי הצורך
4 5 עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
משרים את העגבניות במים רותחים לחמש דקות לערך, מסננים וקוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות. מוסיפים מיץ לימון, מלח ושום לפי הטעם.
אם העגבניות הן מאיכות טובה, רכות וטעימות, אפשר להכניס אותן לבצק כבר בלישה הראשונה. הן יספגו לחות מהבצק וישארו במלוא טעמן.
לשים בצק גמיש משאר החומרים ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
שטחים את הבצק על משטח עבודה מפזרים את העגבניות ולשים לישה שנייה. העגבניות יפרישו נוזלים שספגו בהשריה והבצק עלול להיות דביק מעט. אפשר לפזר מעט קמח על משטח העבודה במידת הצורך.
יוצרים גליל בצק בצורת כיכר וחורצים בה חתכים אלכסוניים בסכין חדה.
מניחים על נייר אפיה, מפזרים מעט קמח מלא ומניחים בתבנית"עוגה אנגלית" בגודל הרצוי.
לאחר שהכיכר תפחה והכפילה את ניפחה, מכניסים לתנור בו הנחנו תבנית ובה מעט מים רותחים. אופים ב 200 מעלות ולאחר כ 5 דקות מנמיכים ל 175 מעלות.
הלחם מוכן כשנקישה עליו מפיקה צליל חלול. מוציאים את הלחם מתבנית ומניחים על רשת לקירור.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
