חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם מקמח מלא, עגבניות מיובשות ואורגנו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הנפלא באפיית לחם הוא האילתור. בודקים מה יש בארון המצרכים, מפעילים את הדמיון ויוצרים יצירה חדשה!
לחם מקמח מלא, עגבניות מיובשות ואורגנו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הנפלא באפיית לחם הוא האילתור. בודקים מה יש בארון המצרכים, מפעילים את הדמיון ויוצרים יצירה חדשה!
הוראות הכנה
מרכיבים
700 גרם קמח מלא
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי גלוטן
כפית וחצי מלח
כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
גביע יוגורט (לא חובה)
חופן אורגנו יבש או טרי מהגינה
מים לפי הצורך
4 – 5 עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
משרים את העגבניות במים רותחים לחמש דקות לערך, מסננים וקוצצים את העגבניות לחתיכות קטנות. מוסיפים מיץ לימון, מלח ושום לפי הטעם.
אם העגבניות הן מאיכות טובה, רכות וטעימות, אפשר להכניס אותן לבצק כבר בלישה הראשונה. הן יספגו לחות מהבצק וישארו במלוא טעמן.
לשים בצק גמיש משאר החומרים ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
שטחים את הבצק על משטח עבודה מפזרים את העגבניות ולשים לישה שנייה. העגבניות יפרישו נוזלים שספגו בהשריה והבצק עלול להיות דביק מעט. אפשר לפזר מעט קמח על משטח העבודה במידת הצורך.
יוצרים גליל בצק בצורת כיכר וחורצים בה חתכים אלכסוניים בסכין חדה.
מניחים על נייר אפיה, מפזרים מעט קמח מלא ומניחים בתבנית"עוגה אנגלית" בגודל הרצוי.
לאחר שהכיכר תפחה והכפילה את ניפחה, מכניסים לתנור בו הנחנו תבנית ובה מעט מים רותחים. אופים ב 200 מעלות ולאחר כ 5 דקות מנמיכים ל 175 מעלות.
הלחם מוכן כשנקישה עליו מפיקה צליל חלול. מוציאים את הלחם מתבנית ומניחים על רשת לקירור.
מגיש: imgold
מקור: עצמי
שתף את המתכון