הוראות הכנה
מרכיבים
75 גר' שוקולד מריר משובח, קצוץ
125 גר' חמאה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל טובה
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' סוכר
לקרם ציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
60 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c) משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. ממיסים את השוקולד ב"בן-מרי" או במיקרוגל, מוסיפים את החמאה בחתיכות ומערבבים עד
להמסה.
3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מוסיפים את תמצית הוניל, השקדים, המלח והסוכר
ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז
העוגה יוצא יבש.
6. מוציאים ומצננים 5 דקות בתבנית על רשת, משחררים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה.
להכנת קרם הציפוי:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה, מניחים לצינון עד שהתערובת מסמיכה
מעט, יוצקים על העוגה הקרה ומניחים להתייצבות הציפוי
מגיש:
מקור: בת שבע - חברה
שתף את המתכון
