הוראות הכנה
מרכיבים
4 עלי מלאווח
8 נקניקיות חתוכות גס
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 בצל פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
4 ביצים
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אבקת שום
רבע כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל להזהבה קלילה. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים יחד דקה נוספת. מוסיפים את העגבניה, מעט מים, אבקת מרק, פפריקה ואבקת שום ומערבבים. מבשלים יחד כחמש דקות. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מסירים מהאש.
בקערות אישיות חסינות אש מניחים נייר אפיה (ואם אין קעריות אישיות, כמו בצה"ל, בהחלט ניתן להכין כאלה מנייר כסף, כמו בתמונה). על נייר האפייה מניחים את עלי המלאווח כך שנוצרות מעין קעריות ממלאווח. יוצקים לקעריות מתערובת הנקניקיות. שוברים ביצה מעל כל קערית ומכניסים לתנור חומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות עד רבע שעה (תלוי בתנור ובכמות המילוי בכל קערית).
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
