חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרנג עם פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרנג עם פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
4 חלבונים הטמפ' החדר
מעט מלח (מייצב את הקצף)
¾ כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לקרם:
כוס מיץ תפוזים
כף קורנפלור
כף ליקר בטעם תפוזים (קואנטרו)
למילוי:
1 ק"ג פירות טריים חתוכים (תותים, ענבים, נקטרינות, אננס, מישמשים, תאנים, כיד
הדימיון הטובה עליכם)
תבנית אפייה גדולה או שתיים קטנות
סיר קטן
קערית קטנה
אופן ההכנה
1. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, עד שמתקבל קצף רך
2. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק
3. מוסיפים את תמצית הוניל, בעדינות אל הקצף
4. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, בעזרת שתי כפות יוצרים 12 תלוליות מן הקצפת, במרכז
כל תלולית יוצרים שקע (אליו תכנס מלית הפירות)
5. אופים בתנור בחום נמוך 120°c עד ש"המרנג" יציב ומעט זהוב, מכבים את התנור,
משאירים את ה"מרנגים" לשעה נוספת בתנור הכבוי
6. בזמן ההמתנה לאפייה, לוקחים סיר קטן, יוצקים לתוכו ¾ כוס מיץ תפוזים, מביאים לרתיחה
7. בקערית קטנה - מערבבים את שארית מיץ התפוזים עם הקורנפלור, מוסיפים למיץ הרותח,
מנמיכים את האש, מבשלים תוך כדי בחישה עד אשר התערובת מסמיכה
8. מסירים מן האש, מוסיפים את הליקר
9. לפני ההגשה, ממלאים את ה"מרנגים" בתערובת הפירות הטריים
10. מזליפים מעל את קרם התפוזים, לקשט בעלה של נענע - מגישים מיד
בתיאבון!
מגיש: סיטרין
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון