הוראות הכנה
מרכיבים
20 משמשים גדולים ויפים
למלוי:
500 גר' בשר בקר טחון גס
2 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, נקי מחרצנים, קצוץ דק
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות נענע טרייה קצוצה
2 ביצים
½ כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1/3 כוס תרכיז רימונים
1/3 כוס סוכר
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 תרמילי הל כתושים מעט
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כוסות מרק עוף צח או מים (אצלי תמיד יש מרק מוכן)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
קערה
ניילון נצמד
סיר קטן
תבנית חסינת חום
נייר כסף
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190°c
2. חוצים את המשמשים לאורכם, מגלענים אותם (כלומר מוצאים את הגלעין)
הכנת המילוי:
3. בקערה - מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה
4. צרים מן התערובת כדורים בגודל של פינג-פונג, מכסים בניילון נצמד, מקררים לשעה לפחות
הכנת הרוטב:
5. שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב
6. מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך מעט
הרכבה:
7. מוציאים את כדורי הבשר מן המקרר - לוקחים כל כדור, פוחסים אותו מעט, מניחים אותו בין
שני חצאי המשמש, מהדקים היטב (כך מכינים את כל הכמות)
8. שמים את המשמשים הממולאים בתבנית חסינת חום,צפופים ומהודקים אלה לאלה
9. יוצקים עליהם את הרוטב החם
10. מכסים בנייר כסף, מהדקים היטב לתבנית, מחוררים פה ושם, ליצאת אדי הבישול
11. מכניסים לתנור חם לחצי שעה לפחות, עד שהרוטב מסמיך
12. בתאבון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון
