חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מישמשים טריים ממולאים בבשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מישמשים טריים ממולאים בבשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
20 משמשים גדולים ויפים
למלוי:
500 גר' בשר בקר טחון גס
2 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, נקי מחרצנים, קצוץ דק
½ כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות נענע טרייה קצוצה
2 ביצים
½ כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1/3 כוס תרכיז רימונים
1/3 כוס סוכר
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
3 תרמילי הל כתושים מעט
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כוסות מרק עוף צח או מים (אצלי תמיד יש מרק מוכן)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
קערה
ניילון נצמד
סיר קטן
תבנית חסינת חום
נייר כסף
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-190°c
2. חוצים את המשמשים לאורכם, מגלענים אותם (כלומר מוצאים את הגלעין)
הכנת המילוי:
3. בקערה - מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה
4. צרים מן התערובת כדורים בגודל של פינג-פונג, מכסים בניילון נצמד, מקררים לשעה לפחות
הכנת הרוטב:
5. שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב
6. מביאים לרתיחה, מבשלים על אש בינונית כחצי שעה, עד שהרוטב מסמיך מעט
הרכבה:
7. מוציאים את כדורי הבשר מן המקרר - לוקחים כל כדור, פוחסים אותו מעט, מניחים אותו בין
שני חצאי המשמש, מהדקים היטב (כך מכינים את כל הכמות)
8. שמים את המשמשים הממולאים בתבנית חסינת חום,צפופים ומהודקים אלה לאלה
9. יוצקים עליהם את הרוטב החם
10. מכסים בנייר כסף, מהדקים היטב לתבנית, מחוררים פה ושם, ליצאת אדי הבישול
11. מכניסים לתנור חם לחצי שעה לפחות, עד שהרוטב מסמיך
12. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון