הוראות הכנה
מרכיבים
4 פלפלים אדומים חצויים לאורכם ונקיים מגרעינים
4 עגבניות בינוניות חתוכות לרבעים
160 גר' גבינת צאן רכה (20 גר' ליחידה)
2 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס גס
2 כפות חומץ בלסמי
½ כוס שמן זית
50 גר' צנוברים קלויים
עלי בזיליקום או אורגנו טריים פרוסים
תבנית אפייה שטוחה
אופן ההכנה
1. משמנים את התבנית בשמן זית
2. מניחים את הפלפלים כשהחתך כלפי מעלה
3. בכל חצי פלפל מניחים שני רבעי עגבנייה
4. מוסיפים 20 גר' גבינת צאן מעל העגבנייה
5. מעל לגבינה מפזרים פרוסות שום
6. מתבלים במלח ופלפל
7. יוצקים מעל את החומץ ושמן הזית שנותר
8. בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°c אופים כשעה
9. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הצנוברים ועלי הבזיליקום/אורגנו
10. אופים 2 דקות נוספות
11. מגישים עם לחם/פיתה, יין/בירה לבנה
12. בתיאבון
מגיש:
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון
