הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם חזה ברווז צעיר, ללא עור
50 גרם בצלי "אשלוט" קצוצים
40 גרם ג'ינג'ר מגורד
2 כפות שמן אגוזים
מיץ מ-1 לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
החמרים למרק האפרסקים:
400 מ"ל מים
2 כפות "גרפה"( או ברנדי)
4 אפרסקים טריים או משומרים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
מיץ מ-½ לימון
10 גרם פלפל צ'ילי אדום
אופן ההכנה
1. מכינים תחילה את מרק האפרסקים:
מרתיחים את המים , מוסיפים את האפרסקים, הסוכר ומיץ הלימון, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות. מסירים מן האש ומקררים מעט.
2. מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מקררים היטב, מוסיפים 2 כפות "גרפה" ופלפל צ'ילי ומאחסנים במקרר עד להגשה.
3. קוצצים את הברווז לקוביות קטנות, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב.
4. להגשה: מניחים 2 כפות מטרטר הברווז במרכז צלחת עמוקה. יוצקים את המרק סביב.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף מישל נבט מלון המלך דוד ירושלים
שתף את המתכון
