הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות
לרוטב:
3 חלמונים
מיץ מחצי לימון
125 גר' חמאה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט מגורר
מעט חמאה לטיגון
סיר
מחבת
2 קעריות
קערית קטנה להגשה
קערית גדולה להגשה
אופן ההכנה
1הכנת הרוטב:
1. מכניסים לבלנדר את החלמונים עם מעט מלח ומקציפים מעט
2. בקערית מחממים את מיץ הלימון כ-5 שניות במיקרוגל, מוסיפים לתערובת החלמונים
בזרם עדין
3. בקערית מחממים את החמאה כדקה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת החלמונים בזרזוף עדין
4. מטבלים ומעברים לקערית קטנה
5. את הבטטות חותכים לרבעים/שמיניות לאורך
6. מבשלים את הבטטות כ-8 דקות בסיר עם מי מלח
7. להניח בצד, לסנן את הנוזלים ולצנן
8. לטגן את הבטטות במעט חמאה ולהגיש חם, או לחליפין למי שלא רוצה לטגן, אפשר להכניס
לתנור לצליה מהירה בגריל חם
9. בתאבון
מגיש:
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון
