חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לשון בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון בקר ברוטב שום br
לשון בקר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לשון בקר ברוטב שום br
הוראות הכנה
מרכיבים
לשון בקר במשקל 1-1.5 ק"ג
לתחמיץ:
מים לכיסוי הלשון
1-2 כפיות מלח
½ כוס חומץ טבעי 5%
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית חרדל
3-4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר
3 עלי דפנה
להוסיף בזמן הבישול:
2 גזרים
1 בצל
1 כרשה
1 שורש סלר עם עלים
1 שורש פטרוזיליה עם עלים
רוטב שום:
½ ראש שום קלוף וכתוש דק
½ כוס חומץ
1/3 כוס מים
כפית שטוחה מלח
פטרוזיליה ושמיר קצוצים(בערך חצי חבילה מכל אחד)
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
ראשית אקדים ואומר כי ניתן לקנות היום במרכולים לשון כבושה, ואז נחסכת רוב העבודה.
אם קניתם לשון כזו, יש להרתיח במים פעם אחת ולשפוך את המים. למלא את הסיר במים חדשים להוסיף את הירקות לבישול להביא שוב לרתיחה ואחר כך לכסות חלקי ולהמשיך לבשל על אש בינונית כ-3 שעות או עד שהלשון רכה. אם משתמשים בסיר לחץ הבישול מתקצר לחצי.
אפשרות נוספת - להשרות את הלשון (שאינה כבושה!) בתחמיץ ולשמור אותה במקרר מכוסה בצלחת כבדה למשך עד 3 ימים, כאשר כל יום הופכים אותה מצד לצד לפחות פעם אחת. לאחר 3ימים שמים אותה בסיר עם הירקות לבישול ומבשלים כמו הלשון הכבושה.
מוציאים את הלשון מהסיר ומקלפים ממנה את העור. נותנים לה להתקרר ורק אז פורסים לפרוסות דקות.
הגשה : אפשר להגיש כמנה ראשונה קרה יחד עם סלטים שונים
או לבשל אותה ברוטב עגבניות או רוטב צלי או כל רוטב שאוהבים ולהגיש כמנה עיקרית.
רוטב שום:
לערבב כל חומרי הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון