הוראות הכנה
מרכיבים
3 נתחי אוסו בוקו בקר
6-7 תפוחוני אדמה חצויים (עם הקליפה)
שמן לטיגון
מעט חומץ בלסמי
מלח ופלפל
לקונפי:
4 בצלים חתוכים לרבעים
חצי ראש שום מפורק לשיניים
1.5 כוסות שמן זית
אופן ההכנה
מניחים את חומרי הקונפי בסיר קטן ודואגים שהשמן מכסה את כל הבצל והשום. מבשלים באיטיות על אש נמוכה מאד במשך כשעה וחצי (את שמן בסוף ניתן לשמור - נוצר מעין "שמן בצל" טעים לתיבול מאכלים שונים).
ממליחים ומפלפלים את תפוחי האדמה. בסיר גדול מחממים מעט שמן. אוטמים את הבשר מכל הכיוונים ומוציאים. מטגנים את התפוחונים להזהבה קלה ומוציאים. מזליפים מעט בלסמי לגד את המשקעים בתחתית הסיר. מוסיפים מים (בערך כוס) ומחזירים את הבשר ותפוחי האדמה. מכסים את הסיר לבישול במשך כשעה וחצי.
בצלחת הגשה מגישים את הבשר לצד תפוחי האדמה וקונפי הבצל והשום.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
