הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם נקניק סלמי פפרוני
200 גרם בשר טחון (גם הודו אדום מתאים)
כף כוסברה קצוצה
2 כפות בצל קצוץ
מעט קינמון טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
4 ביצים קשות
חצי כוס פירורי לחם
רבע כוס אבקת פלאפל להכנה
שמן לטיגון
לתוספת שלי: ביצה אחת טריה ופלפל אדום ננסי
אופן ההכנה
1. הרתיחו 4 ביצים עד שיהיו קשות.
2. קצצו את הנקניק לחתיכות קטנות. הוסיפו את התבלינים, פירורי הלחם ואבקת הפלאפל.
3. אפשר להוסיף מעט מים לריכוך התערובת. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
חלקו את התערובת למידה שווה כמספר הביצים שבושלו.
4.קחו את הביצים שבושלו, קלפו אותם וקררו אותם מעט במים קרים.
5. עכשיו למלאכה הקשה ביותר במתכון: קחו את התערובת שהכנו (חלק לכל ביצה) ושטחו
אותו לצורת עיגול. עטפו את הביצה עם העיגול שיצרנו כך שהביצה כולה תהיה עטופה
בתערובת. גלגלו בזהירות את הביצה העטופה מכל הצדדים והדקו את התערובת.
6. חממו שמן לטיגון עמוק והכניסו את הביצים לסיר ל-2-3 דקות כשאתם מסובבים כל הזמן את
הביצה מכל צידה (אפשר לטגן עד לקבלת צבע זהוב רצוי).
7. הוציאו את הביצים וספגו שמן עודף באמצעות נייר סופג. המתכון מוכן להגשה.
8. עכשיו לגרסה שלי: במקום ביצה קשה, קחו פלפל ננסי (ניתן להשיג בכל הסופרים
והחנויות), פתחו את ראש הפלפל והכניסו לתוכו חלמון ביצה. סגרו את הראש והדביקו
בעזרת מעט מהתערובת שהכנו. עכשיו חיזרו על הפעולה של הביצה כמו במתכון הרגיל.
המלצת הגשה: הגישו את הביצים עם בגט חם, סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה
9. בתאבון
מגיש:
מקור: מאיר בולקה
שתף את המתכון
