הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות (מס' 1)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
500 מ"ל חלב (2 כוסות)
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל טובה
375 מיל' שמנת מתוקה (½1 מיכלים)
רוטב שוקולד:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
125מ"ל שמנת מתוקה (½ מיכל)
125 מ"ל חלב
למתכון פרווה:
להמרה למתכון פרווה, להחליף את החלב ב-250 גר' שמנת "ריץ'" ו-250 מ"ל שמנת לקפה" ריץ'",
את השמנת המוקצפת להחליף בשמנת "ריץ'" או כל שמנת צמחית.
לרוטב, להחליף את השמנת והחלב ב-125 מ"ל שמנת "ריץ'" ו-125 מ"ל שמנת לקפה" ריץ'".
ניתן לצקת את הבוואריה לתבנית זכוכית גדולה ולחתוך לריבועים.
לא בפסח, ניתן להניח בישקוטים טבולים במעט חלב בתחתית התבנית.
ניתן להשתמש גם בסירופ שוקולד מוכן.
לקרם עשיר יותר ניתן להמיר מחצית מכמות החלב לקרם בשמנת מתוקה.
לשימוש בג'לטין עלים להמיר את הכמות ב-5 עלים, לרכך במים, לסחוט ולהוסיף לחלב המוחמם, לערבב עד המסה.
אופן ההכנה
1. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מכמות החלב, מניחים לתפיחה ומחממים במיקרוגל או בסיר
כפול עד להמסה מלאה ללא גושים, מניחים בצד.
2. מחממים את החלב בסיר עם מקל וניל חצוי עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את
מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים לחלב, אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים לחלב
ומערבבים.
3. בזמן חימום החלב מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה.
4. יוצקים בבחישה תוך כדי יציקה מחצית מכמות החלב לקציפת החלמונים, מערבבים היטב.
5. מחזירים את התערובת ליתרת החלב בסיר ומערבבים.
6. מחממים על להבה נמוכה בבחישה, מוסיפים את תערובת הג'לטין המומס וממשיכים לערבב
תוך כדי חימום עד להסמכת התערובת, להזהר שלא לבשל את הביצים, התערובת מוכנה
כאשר היא מצפה כף בציפוי סמיך.
7. מסירים מייד מהאש ומניחים בקערה גדולה שבה קוביות קרח, מערבבים עד לצינון
התערובת והסמכה לדרגת פודינג, לא להמשיך בתהליך לפני צינון התערובת אחרת הג'לטין
ישקע.
8. מקציפים את השמנת לקצפת סמיכה אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
9. מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
10. יוצקים לתבניות חד פעמיות מאלומיניום או תבנית שקעים מסיליקון ומכניסים לקירור עד
להתקשות התערובת למשך 8 שעות לפחות.
11. לתבניות חד פעמיות, טובלים מעט את תחתית במים חמים והופכים על צלחת הגשה,
בתבניות שקעים סיליקון הופכים ישירות על הצלחת, אין צורך בחימום.
12. יוצקים רוטב שוקולד על המנה או רק סביבה, ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או פארלין
(אגוזים מסוכרים קצוצים).
13. לרוטב השוקולד, מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד
הקצוץ, מניחים ל-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים לפני ההגשה,
ניתן לשמור במקרר עד לשימוש.
14. בתיאבון
מגיש:
מקור: אבי פסטו
שתף את המתכון
