חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרם בוואריה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם בוואריה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות (מס' 1)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
500 מ"ל חלב (2 כוסות)
4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין
1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל טובה
375 מיל' שמנת מתוקה (½1 מיכלים)
רוטב שוקולד:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
125מ"ל שמנת מתוקה (½ מיכל)
125 מ"ל חלב
למתכון פרווה:
• להמרה למתכון פרווה, להחליף את החלב ב-250 גר' שמנת "ריץ'" ו-250 מ"ל שמנת לקפה" ריץ'",
את השמנת המוקצפת להחליף בשמנת "ריץ'" או כל שמנת צמחית.
• לרוטב, להחליף את השמנת והחלב ב-125 מ"ל שמנת "ריץ'" ו-125 מ"ל שמנת לקפה" ריץ'".
• ניתן לצקת את הבוואריה לתבנית זכוכית גדולה ולחתוך לריבועים.
• לא בפסח, ניתן להניח בישקוטים טבולים במעט חלב בתחתית התבנית.
• ניתן להשתמש גם בסירופ שוקולד מוכן.
• לקרם עשיר יותר ניתן להמיר מחצית מכמות החלב לקרם בשמנת מתוקה.
• לשימוש בג'לטין עלים להמיר את הכמות ב-5 עלים, לרכך במים, לסחוט ולהוסיף לחלב המוחמם, לערבב עד המסה.
אופן ההכנה
1. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מכמות החלב, מניחים לתפיחה ומחממים במיקרוגל או בסיר
כפול עד להמסה מלאה ללא גושים, מניחים בצד.
2. מחממים את החלב בסיר עם מקל וניל חצוי עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את
מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים לחלב, אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים לחלב
ומערבבים.
3. בזמן חימום החלב מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה.
4. יוצקים בבחישה תוך כדי יציקה מחצית מכמות החלב לקציפת החלמונים, מערבבים היטב.
5. מחזירים את התערובת ליתרת החלב בסיר ומערבבים.
6. מחממים על להבה נמוכה בבחישה, מוסיפים את תערובת הג'לטין המומס וממשיכים לערבב
תוך כדי חימום עד להסמכת התערובת, להזהר שלא לבשל את הביצים, התערובת מוכנה
כאשר היא מצפה כף בציפוי סמיך.
7. מסירים מייד מהאש ומניחים בקערה גדולה שבה קוביות קרח, מערבבים עד לצינון
התערובת והסמכה לדרגת פודינג, לא להמשיך בתהליך לפני צינון התערובת אחרת הג'לטין
ישקע.
8. מקציפים את השמנת לקצפת סמיכה אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
9. מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
10. יוצקים לתבניות חד פעמיות מאלומיניום או תבנית שקעים מסיליקון ומכניסים לקירור עד
להתקשות התערובת למשך 8 שעות לפחות.
11. לתבניות חד פעמיות, טובלים מעט את תחתית במים חמים והופכים על צלחת הגשה,
בתבניות שקעים סיליקון הופכים ישירות על הצלחת, אין צורך בחימום.
12. יוצקים רוטב שוקולד על המנה או רק סביבה, ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או פארלין
(אגוזים מסוכרים קצוצים).
13. לרוטב השוקולד, מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד
הקצוץ, מניחים ל-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים לפני ההגשה,
ניתן לשמור במקרר עד לשימוש.
14. בתיאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אבי פסטו
שתף את המתכון