חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה פנה עם ארטישוק ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פנה עם ארטישוק ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פסטה יבשה מסוג "פנה"
100 מ"ל שמן זית
1 שן שום פרוסה
2 לבבות ארטישוק, גדולים פרוסים (עדיף טריים, אם אין - משומרים)
500 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מיץ מ-1 לימון
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה ומסננים
2. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית מעל להבה בינונית. מוסיפים שום ולבבות ארטישוק
ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי. מתבלים
במלח, פלפל ומוסיפים גבינת פרמזן
3. כשהרוטב מתעבה מוסיפים את הפסטה המבושלת ויוצקים מיץ לימון. מנערים היטב כדי
שהפסטה תצופה מכל הצדדים. מגישים עם מעט פטרוזיליה ופרמזן
4. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מקור המתכון: מסעדת סטוצי תל אביב, שף קווין קולדוול,
שתף את המתכון