הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פסטה יבשה מסוג "פנה"
100 מ"ל שמן זית
1 שן שום פרוסה
2 לבבות ארטישוק, גדולים פרוסים (עדיף טריים, אם אין - משומרים)
500 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מיץ מ-1 לימון
לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. בסיר עם מי מלח רותחים מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה ומסננים
2. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית מעל להבה בינונית. מוסיפים שום ולבבות ארטישוק
ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי. מתבלים
במלח, פלפל ומוסיפים גבינת פרמזן
3. כשהרוטב מתעבה מוסיפים את הפסטה המבושלת ויוצקים מיץ לימון. מנערים היטב כדי
שהפסטה תצופה מכל הצדדים. מגישים עם מעט פטרוזיליה ופרמזן
4. בתאבון
מגיש:
מקור: מקור המתכון: מסעדת סטוצי תל אביב, שף קווין קולדוול,
שתף את המתכון
