הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ "גראנד"
¼1 כוס סוכר
½1 כוס קמח תופח (או ½1 כוס קמח רגיל +שקית אבקת אפיה)
½ כוס שמן
3 ביצים (מס' 1 או 2 )
1 כפית מחוקה קינמון טחון
3 כפות מים (לדילול העיסה הסמיכה)
100 גרם צימוקים בהירים
100 גרם אגוז המלך
מעט סוכר חום בהיר לפיזור על העוגה לפני אפיה
תבנית קפיצית משומנת בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
1. לחמם את תנור האפיה ל 180°c .
2. לקלוף את תפוחי העץ לחתוך לרבעים, להוציא גרעינים ולפרוס לפרוסות דקות (אפשר עם דיסקת פריסה במעבד מזון)
3.להוסיף בקערת מיקסר: קמח, סוכר, שמן, קינמון וביצים טרופות ו-3 כפות מים ולערבל עד שתתקבל תערובת אחידה , סמיכה יחסית.
4. לשטח את תערובת הבצק בתבנית, מעליה את פרוסות התפוחים והצימוקים, לשקע בעזרת כף עץ לתוך הבצק הסמיך. להכניס את אגוזי המלך לשקית פלסטיק ולהכות מספר מכות קלות בעזרת פטיש עץ לקבלת שברי אגוזים אחידים (לא לפורר לגמרי) להוסיף על העוגה ולשקע עם כף עץ עד שרואים סימנים שהבצק חדר ביניהם. לפזר מעל שכבה דקה ואחידה של סוכר חום בהיר ולאפות 50 דקות (180°c).
5.בגמר האפיה להוציא ולקרר על רשת מתכת.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דלית
שתף את המתכון
