הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס הפיצה:
3/4 כוס קמח אורז
½כוס פולנטה
½כוס קמח תפוחי אדמה
¼כפית מלח
¼כוס שמן זית
2/3 כוס מים חמים
למלוי:
2 פלפלים אדומים
2 שיני שום חתוכות לרבעים
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
6 פרוסות חזה אווז מעושן, קצוצות גס - נטול גלוטן
½ כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
2 קישואי זוקיני פרוסים דק
200 גרם טופו קשה מגורר גס
תבנית פיצה בקוטר 31 ס"מ משומנת
תנית אפייה רגילה
קערה בינונית עמוקה
אופן ההכנה
1. מחממים את גריל התנור.
2. חותכים את הפלפלים לרבעים, מנקים מזרעונים וקרומים
3. מנחים את הפלפים בתבנית כשהקליפה כלפי מעלה, וקולים כ-15 דקות, עדשהקליפה
משחירה ומלאה יבלות, מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב, משהים ל"הזיע" כ-10 דקות
4. קולפים את הפלפלים בעדינות וקוצצים גס
5. מעבירים לבלנדר יחד עם השום ומרסקים למחית אחידה, מתבלים
לבסיס הפיצה:
6. מנפים לקערה בינונית את המרכיבים היבשים
7. טורפים פנימה בהדרגה תערובת של שמן ומים
8. מערבבים לבצק רך
9. מקמחים משטח עבודה במעט קמח אורז, לשים את הבצק לבצק אחיד וחלק
10. מחממים תנור לחום גבוה 200°c משטחים בתבנית את הבצק בשכבה אחידה
11. מורחים את מחית הפלפלים על פני הבצק
12. מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הבצל וחזה האווז המעושן, מערבבים עד שהבצל
מתרכך ומזהיב מעט
13. מפזרים מעל הפיצה מחצית מעלי הבזיליקום
14. משטחים מעל את תערובת הבצל הזוקיני והטופו
15. מפזרים את יתרת עלי הבזיליקום
16. אופים כ-20 דקות עד שהפיצה משחימה
17. בתאבון
מגיש:
מקור: איילת לטוביץ'
שתף את המתכון
