חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצה - נטולת גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיצה - נטולת גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס הפיצה:
3/4 כוס קמח אורז
½כוס פולנטה
½כוס קמח תפוחי אדמה
¼כפית מלח
¼כוס שמן זית
2/3 כוס מים חמים
למלוי:
2 פלפלים אדומים
2 שיני שום חתוכות לרבעים
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
6 פרוסות חזה אווז מעושן, קצוצות גס - נטול גלוטן
½ כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
2 קישואי זוקיני פרוסים דק
200 גרם טופו קשה מגורר גס
תבנית פיצה בקוטר 31 ס"מ משומנת
תנית אפייה רגילה
קערה בינונית עמוקה
אופן ההכנה
1. מחממים את גריל התנור.
2. חותכים את הפלפלים לרבעים, מנקים מזרעונים וקרומים
3. מנחים את הפלפים בתבנית כשהקליפה כלפי מעלה, וקולים כ-15 דקות, עדשהקליפה
משחירה ומלאה יבלות, מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב, משהים ל"הזיע" כ-10 דקות
4. קולפים את הפלפלים בעדינות וקוצצים גס
5. מעבירים לבלנדר יחד עם השום ומרסקים למחית אחידה, מתבלים
לבסיס הפיצה:
6. מנפים לקערה בינונית את המרכיבים היבשים
7. טורפים פנימה בהדרגה תערובת של שמן ומים
8. מערבבים לבצק רך
9. מקמחים משטח עבודה במעט קמח אורז, לשים את הבצק לבצק אחיד וחלק
10. מחממים תנור לחום גבוה 200°c משטחים בתבנית את הבצק בשכבה אחידה
11. מורחים את מחית הפלפלים על פני הבצק
12. מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את הבצל וחזה האווז המעושן, מערבבים עד שהבצל
מתרכך ומזהיב מעט
13. מפזרים מעל הפיצה מחצית מעלי הבזיליקום
14. משטחים מעל את תערובת הבצל הזוקיני והטופו
15. מפזרים את יתרת עלי הבזיליקום
16. אופים כ-20 דקות עד שהפיצה משחימה
17. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: איילת לטוביץ'
שתף את המתכון