חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טורט דובוש שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורט מיוחד וחגיגי. ההכנה מורכבת מעט אך התוצאה משתלמת. brחלק מן המרכיבים ניתן להכין יום קודם ולקצר את זמן ההרכבה של העוגה.
טורט דובוש שוקולד-תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טורט מיוחד וחגיגי. ההכנה מורכבת מעט אך התוצאה משתלמת. brחלק מן המרכיבים ניתן להכין יום קודם ולקצר את זמן ההרכבה של העוגה.
הוראות הכנה
מרכיבים
7 ביצים
¾ כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
¼ כפית מלח
לזיגוג:
½1 כוסות ריבת תפוזים
2 כפות ליקר תפוזים
למלית:
3 מיכלים שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לציפוי:
1 כוס סוכר
½ כוס מים
¾ כוס אגוזי לוז קצוצים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175°c) ומשמנים שלושה בסיסים של תבניות קפיץ.
2. מכינים את הבסיסים: מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר 10 דקות במהירות גבוהה, או עד שנוצר קצף יציב ובהיר. מקפלים פנימה את הקמח והמלח ומבליעים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. מורחים על התחתיות שכבה מהבלילה בגובה כחצי ס"מ ואופים כ 6 דקות, או עד שהבצק מזהיב במקצת. מוציאים מהתנור, מצננים ומורידים מהבסיס. מכינים באותה דרך עוד שישה בסיסים (אפשר להכין יום מראש).
4. מכינים את הזיגוג: מחממים את הריבה בסיר קטן עד שהיא נעשית נוזלית ומעבירים דרך מסננת. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
5. מכינים את המלית: מחממים את השמנת בסיר בינוני, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא כשעתיים (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר למשך הלילה). מוציאים מהמקפיא ומקציפים בקערת המיקסר במהירות גבוהה, עד שנוצרת קצפת יציבה.
6. מרכיבים את העוגה: חותכים את הבסיסים בשוליים כדי שכולם יהיו בגודל אחיד. מניחים בסיס ראשון על תחתית של תבנית קפיצית, מורחים עליו מעט מהריבה ומעליה שכבה דקה של קצפת (הקצפת צריכה להספיק לכל השכבות, כולל ציפוי הדפנות). חוזרים על הפעולה שמונה פעמים, מכסים בבסיס האחרון וסוגרים את דפנות התבנית.
7. מכינים את הציפוי: מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן, מערבבים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר ויוצקים במהירות על פני העוגה (דפנות התבנית מונעות את נזילת הקרמל לצדדים) לפני שהקרמל מתקשה מסמנים בעזרת סכין 16 מנות ומשחררים את דפנות התבנית.
8. מורחים את שאריות הקצפת על דפנות העוגה ומצפים באגוזים קצוצים. העוגה נשמרת במקרר כ 4 ימים. כדי לפרוס אותה מומלץ להשתמש בסכין חמה.
מגיש: amitsur
מקור: מיכל לוי אלחלל
שתף את המתכון