הוראות הכנה
מרכיבים
350 גרם קמח תופח
כפית אחת של תבלינים לטעמכם: קינמון, מעט ציפורן, מעט אגוז מוסקט, מעט הל טחון, מעט זנגביל
(ג'ינג'ר) טחון. ערבבו לפי היחס המתאים לכם בין המרכיבים, לא חייבים את כולם- אפשר אחד
או שניים לפי טעמכם.
175 גרם חמאה רכה
175 גרם סוכר חום 2 תפוחי "גרני סמיט" (הירוקים החמוצים) גדולים, קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות ממש דקות
225 גרם צימוקים
1 ביצה
150 מ''ל חלב
כף וחצי סוכר דממרה
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם התבלינים, מסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את תפוחי העץ הפרוסים והצימוקים.
בקערית קטנה נפרדת טורפים את הביצה ומוסיפים אליה את החלב ומערבבים היטב.
יוצקים את הביצה והחלב על התערובת שבקערה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
משמנים תבנית עגולה מעבירים את העיסה לתוכה זורים למעלה את סוכר הדמררה שיכסה את כל השטח העליון.
מחממים תנור ל-170 מעלות, אופים בין שעה לשעה וחצי, עד שהעוגה תפוחה וזהובה והקיסם יוצא יבש.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
