חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה לשבת שמאז שאני מכינה אותה אין קידוש ליל שישי בלי החלה הזאת כל תחליף בטל ומבוטל על ידי בני משפחתי
חלה לשבת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלה לשבת שמאז שאני מכינה אותה אין קידוש ליל שישי בלי החלה הזאת כל תחליף בטל ומבוטל על ידי בני משפחתי
הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפיות שמרים יבשים מובחרים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
4 כוסות קמח לבן מנופה
300 גר' מים חמימים פושרים
1 ביצה טרופה
40 גר' חמאה מומסת
לציפוי:
1 חלמון ביצה
1 כפית מים
שומשום/קצח/מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה שמרים,מים, סוכר, מלח,ביצה ומרגרינה/חמאה
מוסיפים 2 כוסות קמח וטורפים לתערובת אחידה
מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה תוך ערבוב הבצק
לשים את הבצק 7 דקות בדיוק לבצק רך גמיש אם מרגישים שחסר קמח (דביק מידי)אפשר להוסיף תוך ערבוב ולישה
משמנים קערה בשמן ומגלגלים הבצק ולהתפיח שעה וחצי
לשים שוב הבצק וקולעים לצמה או כל צורה רצויה אחרת.
לחמם התנור לחום בינוני (180°c).
מברישים החלה בחלמון והמים היטב.
לפזר שומשום מעל.
לאפות (180°c) עד קבלת גוון שחום .
מקררים על גבי רשת
מגיש: דורית קוגמן
מקור: חברה
שתף את המתכון