הוראות הכנה
מרכיבים
4 כפיות שמרים יבשים מובחרים
1/3 כוס סוכר
כפית מלח
4 כוסות קמח לבן מנופה
300 גר' מים חמימים פושרים
1 ביצה טרופה
40 גר' חמאה מומסת
לציפוי:
1 חלמון ביצה
1 כפית מים
שומשום/קצח/מלח גס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה שמרים,מים, סוכר, מלח,ביצה ומרגרינה/חמאה
מוסיפים 2 כוסות קמח וטורפים לתערובת אחידה
מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה תוך ערבוב הבצק
לשים את הבצק 7 דקות בדיוק לבצק רך גמיש אם מרגישים שחסר קמח (דביק מידי)אפשר להוסיף תוך ערבוב ולישה
משמנים קערה בשמן ומגלגלים הבצק ולהתפיח שעה וחצי
לשים שוב הבצק וקולעים לצמה או כל צורה רצויה אחרת.
לחמם התנור לחום בינוני (180°c).
מברישים החלה בחלמון והמים היטב.
לפזר שומשום מעל.
לאפות (180°c) עד קבלת גוון שחום .
מקררים על גבי רשת
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון
