הוראות הכנה
מרכיבים
חזה הודו במשקל 1.5 ק"ג
400 גרם תרד טרי
1 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה גדול מבושל
100 גרם חזה הודו מעושן חתוך לקוביות קטנות
1 ביצה
50 גרם צנוברים או שבבי שקדים קלויים
מלח
פלפל שחור
1 כף אורגנו מיובש
מעט אגוז מוסקט מגורר
1 כף עלי תימין
4 כפות שמן קנולה
½ כוס ציר עוף חם
אופן ההכנה
1. שוטפים את התרד וחולטים בסיר, ללא נוזלים נוספים, רק עד שהעלים מתרככים. מסננים
היטב וקוצצים
2. קוצצים את הבצל עם השום ומטגנים במחבת עם השמן על אש בינונית, רק עד שהתרככו
3. מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהנוזלים התאדו, מעבירים לקערה. סוחטים את
הלחם ומפוררים פנימה
4. מגררים פנימה את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומוסיפים את הביצה והשקדים. מתבלים
בנדיבות מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ותימין
5. יוצרים כיס עמוק בנתח החזה וממלאים בתערובת התרד
6. סוגרים את הפתח בעזרת קסמי עץ או מתכת. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת
אש
7. מחממים היטב את השמן ויוצקים על נתח ההודו
8. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200°c. במהלך האפייה
מוסיפים מדי פעם מים לתבנית ובעזרת כף יוצקים מהרוטב על ההודו
9. מוציאים מהתנור ומצננים. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ומצננים לפחות 6 שעות
במקרר לפני ההגשה. מתאים להגיש עם רוטב חרדל ומיונז
10. בתאבון
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
