חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוזים/לימונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה גבוהה במיוחד, עם טעם מפתיע של קינמון, אפשר לשדרג במקום תפוזים - לימונים.
עוגת תפוזים/לימונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה גבוהה במיוחד, עם טעם מפתיע של קינמון, אפשר לשדרג במקום תפוזים - לימונים.
הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים מופרדות
½1 כוס סוכר
½ כוס שמן
1 כוס תפוזים סחוט או תפוזינה או לימנוענע
2 כוסות קמח תופח
סוכר וניל כפית
גרד מתפוז שלם או לימון
לפזר לפני האפיה:
( 1כף קינמון+1 כף סוכר מעורבבים עם רבע כוס מים)
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180°c .
להקציף החלבונים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב ומבריק.
להקציף החלמונים עם כוס הסוכר הנותרת, עד שלא נותרו גרגרי סוכר ובהקצפה איטית להוסיף
את שאר מרכיבי העוגה למעט מה שרשום בסוגריים.
לקפל בעדינות בכף עץ את הקצף עם התערובת.
לצקת לתבנית וממש לפני האפיה, לקחת את תערובת הקינמון ובעזרת כפית לטפטף
על העוגה (לא לחשוש זה לא מתערבב עם צבעי העוגה).
ולאפות ב- 180°c עד להזהבה ולבדוק את מרכז העוגה בקיסם את לא נותרו
נוזלים.
מגיש: דורית קוגמן
מקור:
שתף את המתכון