הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים לרוטב:
1/5 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/5 כוס רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
1 כפית מרק בטעם עוף
מרכיבים להקפצה:
3-4 כפות שמן
300 גר' אטריות אורז
300 גר' סייטן
1 גמבה חתוכה
2 גזרים
1 בצל
½ כוס גרגירי תירס
מרכיבים לגימור:
2 כפות שמן שומשום
1/2 כוס בוטנים שבורים גס
אופן ההכנה
1. לבשל את האטריות במים רותחים כ-5 דקות. יש לדאוג שהן לא יתבשלו יתר על המידה
2. לשטוף את האטריות במים קרים עד לקירורן
3. לחמם במחבת כפית שמן, להוסיף את הבוטנים, להקפיץ על אש גבוהה כ-30 שניות או עד
שהבוטנים משחימים מעט ולהניח בצד
4. לחתוך את הירקות לרצועות דקות ואת הסייטן לקוביות
5. לחמם במחבת את השמן ולהוסיף את הסייטן, הבצל והגזר. להקפיץ כ- 3-4 דקות ולהוסיף
למחבת את התירס והגמבה. להקפיץ עוד 3 דקות או עד שהירקות משחימים ומתרככים קלות
6. להנמיך את החום לחום נמוך- בינוני ולהוסיף את האטריות למחבת. לערבב את כל חומרים
הרוטב, להוסיף לאטריות ולערבב. להזליף מעל את שמן הסומסום ולפזר את הבוטנים מעל
7. בתאבון
מגיש:
מקור: קהילת העבריים מדימונה
שתף את המתכון
