חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד לייט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס בטעם שוקולד טהור ואמיתי ומרקם דומה לטראפל, brשאוכלים בכפית ישר מהכלי. עשיר ומספק את היצר, עם רק כ-210 קלוריות brבלבד למנה ובלי רגשות אשם. br
מוס שוקולד לייט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס בטעם שוקולד טהור ואמיתי ומרקם דומה לטראפל, brשאוכלים בכפית ישר מהכלי. עשיר ומספק את היצר, עם רק כ-210 קלוריות brבלבד למנה ובלי רגשות אשם. br
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כפיות ג'לטין
¼ כוס מים פושרים
2 חלמונים
4 חלבונים
½ כוס (45 גרם) אבקת קקאו הולנדי (בחנויות מתמחות)
1/3 עד ½ כוס סוכר
¼1 כוסות (310 מ"ל) חלב דל שומן (1%)
110 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
1 כפית תמצית וניל טהור
¼ כפית "קרם אוף טרטר" (בסופרמרקט)
הכלים:
6-8 ספלים או כוסות עם רגל, או 5-6 קעריות קינוח.
אופן ההכנה
1.שופכים את המים לקערה קטנה ומפזרים מעל את הג'לטין. מניחים בצד לריכוך מבלי לערבב עד לשימוש.
2. שמים את החלמונים בקערה בינונית ומניחים בצד. שמים את הקקאו עם 1/3 כוס הסוכר בסיר בינוני. יוצקים קצת חלב ומערבבים עד קבלת מרקם של ממרח. יוצקים פנימה את החלב שנותר. מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לאט לסף רתיחה, תוך ערבוב, מדי פעם בכף עץ. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ברציפות תוך בעבוע נמוך כ-½1 דקות.
3. מסירים מן האש, יוצקים מעט מן התערובת לקערת החלמונים ומערבבים במטריפה עד שהתערובת אחידה. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר ומערבבים היטב במטריפה. מוסיפים פנימה את תערובת הג'לטין , השוקולד, והווניל. משהים בצד ל-1 דקה ולאחר מכן מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. מניחים את הסיר לצינון ולייצוב מעל קערה גדולה עם מי קרח. מערבבים ומנקים את הדפנות מדי פעם.
4. שמים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" בקערת מתכת גדולה (או קערת מיקסר גדולה) ומניחים מעל לסיר עם אדים. מערבבים ברציפות עם מטריפה כ-1 דקה עד שהתערובת חמה. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 6-8 דקות, עד שהקצף מתקרר לגמרי והוא יציב וגמיש.
5. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד הצוננת, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצף שנותר. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומניחים במקרר לייצוב לפחות 4 שעות או עד שהמוס יציב.
בתיאבון !
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון