הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כפיות ג'לטין
¼ כוס מים פושרים
2 חלמונים
4 חלבונים
½ כוס (45 גרם) אבקת קקאו הולנדי (בחנויות מתמחות)
1/3 עד ½ כוס סוכר
¼1 כוסות (310 מ"ל) חלב דל שומן (1%)
110 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
1 כפית תמצית וניל טהור
¼ כפית "קרם אוף טרטר" (בסופרמרקט)
הכלים:
6-8 ספלים או כוסות עם רגל, או 5-6 קעריות קינוח.
אופן ההכנה
1.שופכים את המים לקערה קטנה ומפזרים מעל את הג'לטין. מניחים בצד לריכוך מבלי לערבב עד לשימוש.
2. שמים את החלמונים בקערה בינונית ומניחים בצד. שמים את הקקאו עם 1/3 כוס הסוכר בסיר בינוני. יוצקים קצת חלב ומערבבים עד קבלת מרקם של ממרח. יוצקים פנימה את החלב שנותר. מניחים את הסיר מעל להבה בינונית ומביאים לאט לסף רתיחה, תוך ערבוב, מדי פעם בכף עץ. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ברציפות תוך בעבוע נמוך כ-½1 דקות.
3. מסירים מן האש, יוצקים מעט מן התערובת לקערת החלמונים ומערבבים במטריפה עד שהתערובת אחידה. יוצקים את התערובת בחזרה לסיר ומערבבים היטב במטריפה. מוסיפים פנימה את תערובת הג'לטין , השוקולד, והווניל. משהים בצד ל-1 דקה ולאחר מכן מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. מניחים את הסיר לצינון ולייצוב מעל קערה גדולה עם מי קרח. מערבבים ומנקים את הדפנות מדי פעם.
4. שמים את החלבונים עם ה"קרם אוף טרטר" בקערת מתכת גדולה (או קערת מיקסר גדולה) ומניחים מעל לסיר עם אדים. מערבבים ברציפות עם מטריפה כ-1 דקה עד שהתערובת חמה. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 6-8 דקות, עד שהקצף מתקרר לגמרי והוא יציב וגמיש.
5. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת השוקולד הצוננת, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצף שנותר. מעבירים לכלי הגשה, מכסים ומניחים במקרר לייצוב לפחות 4 שעות או עד שהמוס יציב.
בתיאבון !
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
