הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הבשר:
½ ק"ג בשר בקר או כבש, טחון
50 גרם שקדים קצוצים
1 ביצה
מלח, פלפל
½ כפית קינמון
½ כפית כמון
2 כפות כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים דק
1 כף עלי נענע , קצוצים דק
3 כפות קמח
2 כפות שמן זית
לרוטב: (ראה בהערות)
3 עגבניות גדולות או 1 קופסה קטנה (411 גרם) של קוביות עגבניות
3 כפות שמן זית
2 שני שום כתושות
1 כפית סוכר
1 כף כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את הבשר הטחון עם השקדים, הביצה, התבלינים ועשבי התיבול לתערובת אחידה. צרים כדורים בגודל אגוז גדול (כדורונים) ומגלגלים אותם בקמח.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הכדורונים עד שישחימו מעט מכל הצדדים. מוציאים מן המחבת ושומרים בצד. (ראה הערות)
3. להכנת הרוטב, חולטים את העגבניות , מקלפים וקוצצים דק (אין צורך אם משתמשים בשימורים).
4. מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים את השום ומטגנים , תוך כדי בחישה, כ-1 דקה. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הסוכר, הכוסברה (או הפטרוזיליה), מלח ופלפל ו-1 כוס מים ומביאים לרתיחה.
5. מחליקים לתוך הרוטב את כדורוני הבשר המטוגנים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-30 דקות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
