הוראות הכנה
מרכיבים
1 ביצה טרופה קלות
¼ כפית זנגביל
½ כפית חלבה טחונה
30 גרם חמאה
כפית כוסברה יבשה
כפית כמון
½1 כרוביות גדולות
כפית כרכום
כוס משקה לבישול
כף סוכר חום
12 עגבניות לבישול, מאוד בשלות, קלופות ומרוסקות
1 עלה דפנה
כף פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
¾ כוס קמח חומוס
כפית ריחן יבש
אופן ההכנה
1. יוצקים את רסק העגבניות למחבת ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר, עלה דפנה, פפריקה, חמאה וריחן ומבשלים על אש נמוכה, ללא כיסוי, עד שהבלילה מסמיכה. מתבלים לפי הטעם ושומרים על חום עד לשימוש.
2. בינתיים, להכנת הקציצות, מגררים דק את הכרובית, מוסיפים קמח חומוס, כל התבלינים והביצה. מתבלים לפי הטעם. מערבבים היטב.
3. מחממים את המשקה במחבת בעלת דפנות ישרות. צרים כדורים גודל אגוזים מתערובת הכרובית ומבשלים בערמות קטנות במשקה החם עד שהכדורים מוצקים ושחומים היטב.
4. מוציאים מהמשקה, מייבשים על נייר סופג ועורכים על מגש. יוצקים את רוטב העגבניות ומניחים להם זמן לספוג אותו לפני שמגישים
מגיש:
מקור: מאגר מתכונים (עם תיקונים שלי)
שתף את המתכון
