הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
6 ביצים מופרדות
1 שקית אינסטנט פודינג שוקו
3 כפות סוכר
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
1 גביע יוגורט
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כפות חלב
2 כפות סוכר
1 כף גראנד מארנייה
אופן ההכנה
לבסיס:
מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת שתי כפות סוכר לקבלת קצף יציב. מקציפים בנפרד את החלמונים עם כף הסוכר הנותרת לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקבלת תערובת אחידה. מקפלים לתערובת החלמונים את קציפת החלבונים לקבלת מסה חלקה ואחידה. מעבירים לתניתפיירקס משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות בדיוק.
לקרם:
מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר הווניל והסוכר הרגיל תוך כדי הוספת היוגורט והשמנת החמוצה. מוסיפים בהדרגה גם את הפודינג וממשיכים להקציף לקבלת קרם יציב.
מורחים את הקרם על הבסיס המצונן ומכניסים למקרר להתייצבות למשך כחצי שעה.
לציפוי:
ממיסים את השוקולד יחד עם שאר המרכיבים בסיר על אש נמוכה. יוצקים את סירופ השוקולד על העוגה המצוננת ומחזירים למקרר לעוד חצי שעה לפחות.
מגישים קר.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של דנית סלומון
שתף את המתכון
