הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תות טרי (אפשר גם קפוא אם אין טרי)
65 גרם סוכר
35 מ"ל מים
½ מקל וניל
10 מ"ל ליקר "קסיס"
1 כף מיץ לימון טבעי
ל"טראפלס" נענע :
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
צרור עלי נענע טריה
שקית תה ירוק בטעם נענע.
אופן ההכנה
להכנת המרק מרתיחים בסיר מים, סוכר ומקל וניל. מסירים מן האש ומצננים. טוחנים במעבד מזון את התותים. מוסיפים את נוזל הסוכר ואת שאר החומרים וממשיכים לטחון למרק חלק.
מקררים היטב במקרר.
להכנת "טראפלס" נענע מחממים שמנת בסיר עם עלי נענע עד לסף רתיחה. מסירים מן האש ומשרים ½ שעה לספיגת טעמים. שמים את השוקולד השבור בקערה. מסננים את העלים ומחזירים את השמנת לסיר. מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד להמסת כל השוקולד. יוצקים לתבנית או לכלי בגודל 15X25 ס"מ, מרופד בניר אפייה. מקפיאים למשך לילה. מחלצים מן התבנית וחותכים לקוביות שוות בגודל ½1 ס"מ.
ההגשה:
מוזגים מרק קר לכוסית שקופה קטנה ומוסיפים "טראפל" קפוא. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: תהל בלומנפלד ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
